top of page

A fenti adatok alapján nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy jó vagy rossz a kapcsolat szempontjából, ha a férfi a fiatalabb a kapcsolatban.

Elfogadottabb és több szempontból logikusabb, ha a nő a fiatalabb. A lányok korábban érnek, a fiúk későn érők, ezért az az ideális kapcsolat, ha a férfi idősebb.

Kanyarodjunk vissza a 2000- es évekbe, és gyors rátekintés a mai társadalomra.

A könnyebbik oldaláról tekintsük a témát: az ideális kapcsolat, ha a férfi az idősebb, a nő a fiatalabb. Itt garantáltabb a kapcsolat tartóssága?! Gyors felmérést követően az a megállapítás született, hogy a napjaink 30-as, 40-es korosztály férfijei nem sokban különböznek a fiatalabbaktól. A 20-on évesek között is van elkötelezett ( munkája, kedvese, szülei, stb ) iránt, amíg a 10, 20 évvel idősebbek között is bőven akad, aki a szüleivel él, vagy élete szűk látószögben zajlik, életcélja a holnapig terjed. Felelősség vállalása, elkötelezettségi érzékenysége olyan hajszál vékony, mely hamar el is szakad. A külső jegyeik: fiatalos, könnyed, lendületes, vagy épp az ellenkezője: tohonya, tespedt, kényelmes életvitelű. Karriervágy nem él benne. Szívesen és gyakran találkozik a szüleivel. A párkapcsolat fogalma tőle távol áll. Ha volt is párkapcsolata, lehetséges, a másik fél volt a „gépezet”, ő volt a „mozgatórugója” a kapcsolatnak. A férfi esetleg kényelmesnek érezte magát ebben az élethelyzetben. Vagy élvezte, hogy oda van érte a másik, hogy szeretet övezi.

Ha nincs gyermeke egy 40-es korú férfinek, annak több oka is lehet, az egyik az, hogy ő nem volt képes felnőni, elkötelezni magát.

A fiatalabb férfiak között – persze ésszerű korkülönbség figyelembe vételével- könnyebben található olyan érzelem gazdag, családra vágyó és azt megteremteni szándékozó, akivel hamarabb jön létre a kívánt kapcsolat, mint egy gyermeki lelkületű idősebbel.

Ha a nő a fiatalabb, lehetnek idegesítő szokásai, hisztéria, beteges féltékenység, stb. Ha a fiatal nő személyisége túllép az éjszakai élet varázslatos fényeinek csodálásában, a koktélok szürcsölgetésében, stb., akkor, ha magán kívül nyitott a másikkal is foglalkozni, és a kedvében járni, főzni rá, és megteremteni a kapcsolat ráeső részének alapköveit, akkor ez egy jó kapcsolat lehet.

Egy 30-as, 40-es nő általában bomba formában van. Nem tévelyeg a párkeresés zsákutcáiban, tudja, kit keres, tudja ő milyen. Az otthonteremtésben gyakorlatias, a konyhai ízek elkészítésének nagy chefje. Ő már nem a tanfolyamoknak, ill. a tovább tanulásnak szenteli estéit. Nyitott a másik fél extra hobbyjaira, türelmes annak különc szokásaira. Társaságban könnyedén feltalálja magát.

Van, aki képes a korral haladni, van, aki egyes életterületein fejlődik, más területeken nem. Pl a tanulmányait kiválóan végzi el, a szakmájában is elismeréseket ér el, a magánéletében a kalandokig jut el, és ott is ragad.

Van, aki pl. egyetemi szerelmét túlnövi, ezért van, hogy a korán kötött házasságok mikor a nagy betűs életbe kilépnek véget érnek, mert az egyik u ott tart, amíg a másik rég túlnőtte.

A kor nem minden, a kor egy állapot!

bottom of page