top of page

Ekkor mi az, ami ésszerű, és mi az, ami már a tűrés határon túl van?

Amíg az üzleti életben előre látod mire számíthatsz, előléptetés, elbocsájtás, addig a párkapcsolatban élők gyakran mivel benne vannak a kapcsolatban nem látják tisztán a kapcsolat milyenségét. Most ehhez adunk tippeket, hogyan tudod a kapcsolatod kívülállóként, kis oda figyeléssel kézben tartani, hogy az éveid ne menjenek el melletted, majd kapod azt a mondatot: sajnálom, én nem terveztem össze költözést. Vagy: én nem szeretnék házasodni, szerintem az már elavult. S egyéb nem várt reakciót életed párjától, ill. attól, akit életed párjának vélsz.

Kezdem egy egyszerű példával: amikor telefonálsz, hívsz valakit, nem hagyod, hogy akár 1 percig is kicsengjen a telefon, hanem kb. 5-6 csörgést vársz meg, majd megszünteted a kimenő hívásod.

Itt tudatosan, ösztönösen, berögzült szokásod követed.

Ha becsengetsz egy ajtón, akkor sem nyomod a lakás csengőt hosszan, csak jelzés szinten.

Ha hosszú sort látsz pl. a pénztárnál, akkor is megfontolod, érdemes e beállnod, végig várni, vagy keresel egy rövidebb sort, vagy hagyod az egész vásárlást.

Mindig számolsz az idő tényezővel, pedig ezek sokkal kevesebb időt vesznek el az életedből, mint egy kapcsolat, ami esetleg zátonyra fut.

Egy ideálisnak induló kapcsolat mely talán idővel már nem hoz boldogságot az életünkbe mágikusan hat, próbáljuk megtartani az ideális érzést, ami az elején még meg volt.

  1. Élj a mában. Értékeld, ma mitől volt jó a kapcsolatod, mit tettél azért, hogy jó legyen kettőtöknek.

  2. Pillants vissza, régen és most: régen ő mit nyújtott neked, ma mit nyújtott, vagy mit nem.

  3. Ha szeretnél össze költözni, házasodni pároddal, ezt te magadban mondogatod, vagy felé is jelezted?

  4. Ha jövő terveidet jelezted felé, akkor elemezd, mit mondott? Kibúvót keresett, kifogásokat sorolt, időt kért? Betartotta a kért határidőt, s esetleg újabb kifogást hozott fel? Valós ez a kifogás? NE magyarázd meg helyette! Beszéljétek meg, érzed, hogy fontos vagy magadnak, és figyeld, te fontos vagy e neki.

  5. Ő „dolgozik” e azon, hogy az egyeztetett elképzelésetek megvalósuljon, vagy csak te „húzod az igát”?

Igaz, a szerelem vakká tesz, de ne hagyd magad ebben a vakságban, mivel az idő nem visszafordítható.

Ha személyes tanácsra van szükséged, keresd fel irodánkat.

bottom of page